Депутатът Бачийски: Заплашваха ме със „сърдечен удар“ заради „Капитан Андреево“

Заплашваха ме от няколко места покрай „Капитан Андреево“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски. Според него окупираният граничен пункт е една от схемите, заради която мафията е готова да събори държавата. Народният представител уточни, че заплахите са му били отправяни лично.

„Покрай работата ми като общественик последните 10 години редовно съм получавал заплахи. Сега едната от тях беше, че „много млади хора получават сърдечен удар“. Другата беше да се замисля колко хора изчезват, когато са неудобни”, заяви Бачийски в ефира на Нова телевизия. Съмненията са, че заплахите са отправяни заради фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево”. Според Бачийски авторите на заплахите са „хората, които 10 години владееха трафика“.

„Това кранче вече е запушено. Затварянето на кранчетата е една от основните причини за разклащането на сегашното управление”, заяви още Бачийски.

Депутатът твърди, че не само той е получавал подобни заплахи. Притискан бил и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов, както и още няколко народни представители. Даскалов и Христанов вече били с охрана.

Припомняме, че точно скандалът с фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ е сочен за основната причина ИТН да излезе от управляващата коалиция. В интервю по „Дарик“ лидерът на ИТН Слави Трифонов много пъти и гръмогласно отрече, че заради това е отзовал министрите си от управлението.

Миналата седмица изтече анонимен аудио запис, в който се чува, че проф. Христо Даскалов получава предложение за подкуп, за да запази дейността на фирмата „Евролаб 2011“. Според шефа на БАХБ предложението, придружено от папка с „документация“ (а всъщност с пачки пари) идва от проф. Пламен Моллов. Моллов е бивш началник на агенцията по безопасност храните, а в момента е в инициативния комитет на партията на Стефан Янев „Български възход“. Бившият депутат от НДСВ нарече твърденията „фалшива новина“.

Четете още

Избор на редактора