Десподов e Играч на месеца за януари в Гърция

Българското крило Кирил Десподов продължава да обира награди в Гърция, след като беше обявен за футболист номер 1 на януари, обяви местната лига. Така футболистът на ПАОК (Солун) получава този приз в два поредни месеца, след като беше награден и за декември.

Десподов събра малко над 27 процента от гласовете и остави зад себе си руснака Шапи Сюлейманов от Арис (Солун), който има 21.20 процента от вота. Трети е Леви Гарсия от АЕК (Атина) с 19.11.

„Възхитителният Кирил Десподов води ПАОК от победа към победа и в същото време се превърна в един от най-важните инструменти в арсенала на треньора Разван Луческу. Той грабна без да се колебае възможността след контузията на Андрия Живкович и вече е постоянен титуляр в зоната на атаката. При пристигането си на стадион Тумба българското крило се сблъска с трудности с приспособяването, а фактът, че Тайсон и Живкович играеха редовно и силно във всеки мач от началото на сезона, доведе до ограничаването му като време на терена“, пише гръцкият сайт sport24.gr.

Забележителното е, че от 4 септември 2023-а година, когато бе завършен трансферът му в ПАОК, до 12 ноември той имаше само една асистенция в Лигата. А от тогава до сега е участвал в 21 гола (11 гола + 10 асистенции), допълва „Атлетика Неа“.

Четете още

Избор на редактора