3.9 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Джакпотът на щатска лотария стигна $1,2 милиарда

Участниците в лотарията “Пауърбол” не получиха лакомства, след като в тегленето й на Хелоуин не се намери печеливш билет, уцелил всичките шест числа, предаде Асошиейтед прес.

Липсата на победител означава, че следващото теглене в сряда вечер ще бъде за огромен джакпот в размер на 1,2 милиарда щатски долара.

“Набъбналият” джакпот ще бъде четвъртият най-голям в историята на САЩ. Най-голямата сума в “Пауърбол” – близо 1,6 милиарда щатски долара, беше спечелена от трима притежатели на билети през 2016 г.

Солидните лотарийни джакпоти зачестиха през последните години, след като правилата на играта и цените на билетите бяха променени с цел по-голямо натрупване за големите награди. Последната промяна беше направена през август, когато лотарията премина от две към три тегления седмично.

Внушителната сума от 1,2 милиарда щатски долара може да бъде получена, в случай че печелившият или печелившите изберат да я вземат на вноски в продължение на 29 години. Победителите обаче почти винаги предпочитат да получат пари в брой. В този случай при успех в предстоящото теглене спечелената сума ще около 596 милиона щатски долара.

Никой от участниците в лотарията не е успял да познае всичките шест числа от август. Това означава, че вече има 38 последователни тегления, без да е “ударен” джакпотът – свидетелство за това колко малки са шансовете за спечелването му, равняващи се на 1 към 292,2 милиона.

Лотарията “Пауърбол” се разиграва в 45 щата, столицата Вашингтон, Пуерто Рико и Американските Вирджински острови.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини