Дженифър Кулидж с наградата „Бухнал пудинг“ за Жена на годината

Американската актриса Дженифър Кулидж, чиято кариера се възроди след наградата „Еми“ за ролята й на Таня Маккуоид-Хънт в прочутия сериал на НВО „Белият лотос“, беше обявена за Жена на годината за 2023 г. от театралната трупа „Бухнал пудинг“ на Харвардския университет, предаде АП.

„Бухнал пудинг“ е най-старата театрална организация в Америка и една от най-дълголетните в света. От 1951 г. ежегодно присъжда тази награда на жени, „които имат траен и впечатляващ принос в света на развлеченията“.

Кулидж, която също играе знойната майка на Стифлър в „Американски пай“ и мъдрата маникюристка Полет във филмите „Професия блондинка“, израства в района на Бостън, щата Масачузетс.

„Ние сме толкова развълнувани да приветстваме Дженифър Кулидж отново в нейния роден град и в Харвард, емблематичната обстановка на „Професия блондинка“, каза координаторът на наградите Мъж и Жена на годината Мая Дъбин.

Сред предишните носители на наградата Жена на годината са Мерил Стрийп, Вайола Дейвис и Деби Рейнолдс. Миналата седмица Боб Оденкърк бе обявен за Мъж на годината на „Бухнал пудинг“.

РЕКЛАМАspot_img