Джил Байдън кани деца на пързалката край Белия дом

Джил Байдън покани деца на ледената пързалка на Южната морава до Белия дом през декември, за да се пързалят и да играят хокей, съобщи АП.

„Кой е готов да се пързаля?“, попита съпругата на американския президент Джо Байдън, след като олимпийският шампион по фигурно пързаляне от 1988 г. Брайън Бойтано и кученцето Снупи дадоха началото на програмата.

По-рано през тази седмица Джил Байдън показа празничната украса в Белия дом, която трябва да помогне на посетителите да почувстват „магията, чудото и радостта“ на празниците.

Ледената пързалка е с размери 15,2 на 21,3 м и ще бъде отворена през декември, но Белият дом не е уточнил дните и часовете. Деца от училищата във Вашингтон, както и такива от семейства на военнослужещи, служители в спешната помощ и учители ще бъдат поканени да се пързалят.

Първата дама си спомни как се е пързаляла заедно със сестра си по замръзналата река Делауер като дете в Уилоу Гроув, Пенсилвания. „Прекарвахме часове върху леда, бузите ни ставаха розови от студа (…) Това е начинът, по който децата виждат света по това време на годината – магия, чудо, радост. Какво по-вълшебно от това да бъдеш на ледената пързалка на Южната морава. Прекрасно е човек да погледне през прозореца и да види всичко това.“

Бойтано придружи първата дама на леда и се пошегува, че има още един костюм, в случай че Джил Байдън реши да се включи в шоуто. „Защо не?“, отговори Джил Байдън, смеейки се. След това тя зае мястото си сред публиката и покри коленете си с одеяло. Температурата беше минус 1 градус по Целзий.

Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите ще се включат с уроци по програмата „Научи се да играеш, научи се да се пързаляш“. Седмичните тренировки са с включени безплатни екипи за участващите.

Това не е първата ледена пързалка до Белия дом. През 1980 г. Джими Картър и съпругата му Розалин Картър откриха ледена пързалка на Южната морава. Тогава участваше фигуристката Пеги Флеминг, а представянето й беше част от празничния коледен прием.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by First Lady Dr. Jill Biden (@flotus)

Четете още

Избор на редактора