Джип се вряза в портала на бургаския затвор

Преследването започнало около 16 часа днес, след като в бургаската полиция е получен сигнал за агресивен мъж в пункт за технически прегледи в кв. „Победа“. Пристигайки на място униформените забелязали двама мъже, които се качили във високопроходим автомобил със софийска регистрация и потеглили с висока скорост.

Опитвайки се да избяга от органите на реда, шофьорът е ударил три паркирани леки коли. След кратко преследване из улиците на квартала, водачът врязал „Мерцедес“-а в портала на следствения арест при бургаския затвор и се озовал в двора му, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. Мъжете не са имали възможност да обърнат автомобила и са задържани в двора на затвора. Те са 27 и 31 години, като зад волана на колата е бил по-възрастният. И двамата са от Ямбол. По данни на МВР, единият от задържаните е бил във видимо неадекватно състояние.

Установено е, че 31-годишният мъж не е имал валидно свидетелство за управление на МПС. От полицията уточниха, че той опитал да избяга, насочвайки се към ул. „Вая“, „но объркал пресечките и челно преминал през двете метални врати на следствения арест“. От автомобила в хода на преследването е била изхвърлена суха тревна маса.

„След инцидента повредените врати своевременно са затворени, като не е допуснато излизане на задържани лица“, уточниха от ОД на МВР Бургас.

Още по темата

Избор на редактора