Джокович прелъстил Йелена с кръстословици

За успехите и уменията на Новак Джокович се знае почти всичко.

Съпругата му Йелена е неговия най-голям поддръжник на най-големите турнири. Как Новак успя да спечели сърцето й, разказва Sportal.rs.

Йелена и Новак Джокович се запознават през 2005 г. чрез общи приятели, а Ноле все още не е световно популярен.

Новак е само на 17 години и има големи мечти, а Йелена, която е с 11 месеца по-голяма от него, също спортува. Новак безброй пъти е подчертавал, че Йелена е неговата сродна душа и че любовта им е истинска, доказва фактът, че са се запознали преди той да е все още популярен.

„Йелена беше искрена от първия момент и слава Богу, че се срещнахме преди да постигна голям успех, защото знам, че тя е с мен заради мен, заради Новак, заради детето, което срещна на 17 години. Тя е най-големият ми поддръжник, тя е способна, амбициозна и силна. Това, което най-много обичам в нея, е нейната честност, тя ме прави щастлив“, каза Новак веднъж.

Тенисистът представи Йелена за първи път пред публика на турнира в Амерсфорт през юли 2006 г. Тя често посещаваше Монте Карло, където днес живее семейство Джокович.

„Бяхме просто деца, когато се срещнахме за първи път. Бяхме на тенис турнир в един клуб в Баново бърдо. Тренирах тенис дълго време, до 15-годишна възраст, така че имахме обща компания. Той решаваше кръстословици, а аз бях до него, така че той ме помоли да му помогна и така започнахме да решаваме заедно, но след това се срещахме от време на време и винаги си прекарвахме добре, но без никакви признаци, че някога ще излизаме. Започнахме да се срещаме едва след три години“, казва Йелена.

Новак разкри, че за първи път са се срещнали на турнир в Белград.

„Срещнахме се за първи път на един от местните турнири в Белград… Тя ми беше гадже преди да се оженим. Преди това ми беше приятелка. А преди това имаше едно момиче, в което се влюбих в гимназията“, разкри Ноле.

Романтична среща, която не започна добре, но завърши добре.

„Полетяхме с балон с горещ въздух. Наех още един балон, който трябваше да излети в момента, в който полетим, и да пусне табела с надпис „Ще се омъжиш ли за мен“. Проблемът дойде, когато балонът се запали. Йелена започна да се паникьосва. Боже мой. Имаме дупка в балона, извика Йелена“, разказва Джокович.

Той се обърна към водача и каза: „Моля, помогнете. — Ще пропусна възможността“.

„Тогава видях друг балон, на който имаше, както си мислех тогава, реклама. Мислех си, че ако е луд, какво прави с рекламата, и тогава просто прочетох какво пише. Обърнах се и той вече беше на колене с пръстена“, каза Йелена.

Сватбеното тържество на известната двойка привлече голямо обществено внимание, а те се погрижиха всичко да е както си го представят – и без присъствието на седма сила. Новак и Йелена се ожениха на Деня на Свети Стефан на 10 юли 2014 г.

Въпреки че заради хармоничния си брак, взаимната подкрепа и отдадеността на семейството, Йелена и Новак често са обект на медиите, тя казва, че няма точна формула за успех, но се изискват много усилия и уважение.

„Не мисля, че има формула, бракът просто работи или не. Като всяка връзка. Необходими са много уважение и емоционална ангажираност, за да бъде един брак добър и траен. Новак пътува много и когато се върне от пътуването, сякаш се опознаваме отново. Работата за неговата марка ми помогна да разбера и уважавам успеха, който е постигнал – и да прегърна самотата, която идва с цялата тази прекомерна работа, пътуване и отдаденост. Това е бремето на славата и успеха, което носиш“, каза Йелена.

Четете още

Избор на редактора