Дионтей Уайлдър приспа двуметров викинг още в първия рунд (видео)

Дионтей Уайлдър направи гръмко завръщане в боксовия елит и приспа още в първия рунд Робърт Хелениус на ринга в Barclays Center, Ню Йорк.

Бившият световен шампион на Световния боксов съвет (WBC) беше безапелационен в главния сблъсък от боксовата гала вечер и показа застрашителна форма след година отсъствие от ринга.

Противно на очакванията, двуметровия финландец от шведски произход Хелениус не успя да създаде големи проблеми на Уайлдър и мачът приключи 18 секунди преди края на първия рунд.

Тогава американецът вкара брутален десен прав в брадата на съперника си, който опитваше да го притисне в един от ъглите. Реферът даже не отброи до 10, тъй като видя, че двуметровият скандинавец е в напълно безпомощно състояние.

Двубоят продължи по-малко от три минути.

Следващата стъпка за Бронзовия бомбардировач е да се изправи срещу Анди Руис-младши. Победителят от техния мач ще получи правото да се боксира като първи претендент за световната титла на WBC срещу шампиона Тайсън Фюри.

Ако Дионтей стигне до битка с Фюри, за него това ще бъде четвърти мач срещу британеца. Фюри е единственият боец, който доминира над Уайлдър и дотук го победи на два пъти, а първият мач между тях завърши с равенство.

Извън срещите с Фюри, Уайлдър има 43 победи на ринга (42 с нокаут).

 

Четете още

Избор на редактора