Ди Каприо на пица с мама и татко в земята на дедите

Собствениците на пицария в Казерта, до Неапол, останаха безкрайно изненадани, когато сред клиентите им на обяд се оказа Леонардо Ди Каприо.

Носителят на Оскар завел родителите си да хапнат от прочутите пици на „И Мазаниели” на Саса Мартучи. Собственикът на заведението и жена му публикуваха снимки в инстаграм с актьора, който неотдавна беше и на сватба в Сардиния.

Неслучайно Ди Каприо е отишъл в Казерта с майка си и баща си. Именно от тези места произлиза италианският му род. Прадедите на Леонардо – Салваторе ди Каприо и Розина Касела са от Пиедимонте д’Алифе. Навремето те емигрирали в Америка, където се запознали и оженили през 1893 г.

Ди Каприо опитал от няколко различни видове пица – „Маргерита”, „Куатро формаджи” и за вегани, като поискал да научи и историята на всяка от тях. Собственикът разказал на звездата за произхода и за продуктите, използвани при приготвянето.

Актьорът посетил и намиращия се в Казерта Кралски дворец, смайвайки туристите, разглеждащи го по същото време. Ди Каприо се спрял най-вече на кралските апартаменти и на градините.

Майката на Лео, Ирмалин Инденбиркен, е родена през 1943 г. в германското село Оер-Еркеншвик. 12 години по-късно тя се мести в САЩ с родителите си и се установява в Ню Йорк. Там Ирмалин се запознава с бащата на Лео, Джордж ДиКаприо. По това време тя работи като правен секретар, а бъдещият й съпруг е разпространител на комикси. Двойката се мести в Лос Анджелис, а след това отива на екскурзия до Флоренция.

„Майка ми усетила, че ритам, докато гледали картина на Леонардо да Винчи в галерия Уфици във Флоренция, и го приели като послание“, казва Леонардо Ди Каприо

За съжаление, когато момчето било само на една година, родителите му се развели. Заедно с майка си Лео живее в източната част на Лос Анджелис, а баща му се мести в къща наблизо. Ето защо бъдещият актьор никога не е смятал, че има непълно семейство – двамата му родители винаги са били близки.

Четете още

Избор на редактора