Длъжникът застрелян в корема и крака

С изстрели в корема и крака е била убита жертвата на Петър Александров, син на бившия финансов министър Стоян Александров, и погребалния агент Александър Кинов.

Засега оръжието не е открито, съобщама 24 часа.

Взети са натривки от ръцете и на двамата мъже, за да се установи кой е стрелял.

Известно е, че убийството е станало на 4 януари. Повод е дълг от 300 хил. лв., който убитият –  Кирил, имал към Петър Александров. Разследването е започнало след изчезването на 50-годишен мъж. Сигналът за това в полицията подала майка му в петък.

Изстрелите са попаднали над коремната кухина и в крака на жертвата. След това Александров  и Кинов успели да напуснат страната в посока Сърбия с личната карта на убития. Затова е назначена проверка с „Гранична полиция“.

Междувременно стана ясно, че Прокуратурата ще поиска постоянен арест на двамата мъже, задържани за убийство, съобщи БТА.

Тялото на убития мъж – Кирил Русев е открито в камера в частна морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия на  4 януари вечерта, през пункта в Стрезимировци, като на граничните власти са показали документите на убития мъж. После се върнали в България, но без да показват личната му карта.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа. Те вече имат повдигнати обвинения, а днес градският съд ще решава ли да ги остави в ареста.

Четете още

Избор на редактора