ДНК тест: Бивш депутат е баща на бебето на Габриела

Бившият депутат от „Продължаваме Промяната“ Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, съобщи БНТ.

Предстои Минков да започне съдебна борба за родителските права.

По-рано той заяви, че е притеснен от освобождаването ѝ от ареста и от вероятността тя да отглежда двете ѝ деца. Според Минков тя не е в стабилно психическо състояние и може да навреди на децата.

Габриела Славова, подсъдима за убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев, беше пусната под домашен арест преди два дни.

„Съдийката каза, че майчината грижа била незаменима за децата. Определено съм притеснен за извършването на ново престъпление. Защото ето – ако ѝ дадат децата, искам да попитам каква е тази незаменима майчина грижа? Вземете примера с Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца на 5 и 3 годинки с над 30 удара с нож, защото мразела баща им и искала да му отмъсти. И в експертизите се казваше, че тя е вменяема и просто имала личностно разстройство, което е аналогично и с Габриела. Тя е абсолютно вменяема, според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление, особено когато намекват, че трябва децата да са при нея? Аз се притеснявам за моя син, притеснявам се и за другото момче, което, въпреки че не е мой син, аз си го обичам много. Притеснявам се, защото Габриела, самата тя и защитата ѝ казаха, че тя не е в добро психично състояние. Как така тя – прекарал инсулт, и в лошо психично състояние, ще гледа тези две деца под домашен арест?“, каза Минков пред телевизията.

Четете още

Избор на редактора