ДНК тест донесе на лондонски композитор 7 братя и сестри

37-годишният лондонски композитор Джон Чембърс и други членове на семейството му са получили ДНК тестове като коледен подарък. Когато мъжът си прави теста, се оказва, че неговият биологичен баща е донор на генетичен материал, който има поне седем други синове и дъщери от различни майки.

„Татко се помотаваше и така не изпрати теста си за проверка. И си помислих: „Защо пък не? Ще разбера доколко съм викинг.“ И изпратил теста му. Резултатите на брат му съвпаднали с тези на майка му, но не и на баща му.

„Погледнах резултатите и си помислих: „Боже мой, мама си е имала любовник?“ Когато ми казаха всичко, останах объркан. Това беше емоционален шок за следващите седмици и месеци“, споделя Джон Чембърс.

След това откритие целият му живот се разделя на преди и след.

„Губиш своята идентичност. Други хора, които са разбрали, че са заченати от донор на сперма, съобщават за подобни преживявания. Те си помислиха: „Кой съм аз сега?“, сподели още той.

Сега обаче британецът редовно се вижда с доведените си братя и сестри. Ходят по барове и правят семейни барбекюта. Освен това те открили биологичния си баща и се запознали с него в една кръчма.

„В началото той беше малко студен и това можеше да се разбере. Той явно се притесняваше, че самоличността му е разкрита“, обясни Чембърс.

От 2005 г. в Обединеното кралство има закон, който премахва анонимността на донорите на яйцеклетки и сперма. Сега хиляди хора могат да разпознаят своите биологични родители.

По-рано беше съобщено, за жител на Барселона, който намерил акта за раждане, необходим, за да се ожени, и разкри шокираща семейна тайна. Мъжът откри, че истинската му майка е жена, за която той не е знаел нищо.

Още по темата

Избор на редактора