Кьоркютук пиян шофьор закова дрегера на 5.02 промила

35-годишен шофьор от Добрич е бил задържан да управлява лек автомобил с рекордните 5,02 промила алкохол в издишания въздух, а пробата му за наркотици е показала наличие на амфетамин и метамфетамин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Мъжът с инициали С. С. е арестуван в късните часове на 17 януари след рутинна проверка от органите на МВР. При извършените тестове е установено, че той е седнал зад волана с рекордна концентрация от 5,02 промила в издишания въздух. Освен това тестът за наркотици също бил положителен, като показал наличие на амфетамин и метамфетамин.

Шофьорът е задържан и отведен в болнично заведение, където е взета кръвна проба за химически анализ, който ще покаже точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, както и каква е употребената субстанция.

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 35-годишния мъж. Обвиняемият ще остане в ареста за срок до 72 часа с цел да се яви пред съда в областния град за определяне на мярка за неотклонение, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Предвид, че С.С. е осъждан през 2023 г. за притежание на забранени субстанции, а управлението на МПС след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност, наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Лекият автомобил е предаден доброволно на органите на реда и към момента вече е извън движение.

Четете още

Избор на редактора