Доган: Който посяга на Карадайъ, посяга на ДПС

Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. Това заяви почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган в специално послание към депесарите.

То бе прочетено от зам.-председателя на Народното събрание Филиз Хюсменова пред многохилядното множество в с. Медовец, където ДПС отбеляза годишнина от Майските събития през 1989 г. и почете героите на демокрацията по време на т.нар. „Възродителен процес”.

„ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно”, категоричен бе д-р Ахмед Доган, цитиран от сайта на ДПС.

Специалното му обръщение към партийния актив идва на фона на слуховете, че в ДПС може да се готвят промени, след като в началото на месеца пресцентърът цитира честитка от Доган към Карадайъ по сучай рождения му ден. В нея почетният председател пожелаваше на партийния лидер да намери Мярата. Освен самия призив за откриване на мярата в личното и европейското направи впечатление и фактът, че той е специално разпространен от пресцентъра на ДПС – нещо, което обикновено не се практикува.

Последва отсъствие на Карадайъ от възпоменателния събор на Демир Баба теке миналия уикенд, което също бе разчетено като знак за някакво състресение – председател не е пропускал през годините събора там, на който също се почита паметта на жертвите от майските събития.

Четете още

Избор на редактора