Дончева: Борисов час по-скоро да напусне сглобката

„Ключът от падането на тази сглобка е в Бойко Борисов. Те наистина го държат през посолствата с този прословут списък „Магнитски“ и той наистина е сложил на тезгяха за продажба политическата си партия. Смятам, че ГЕРБ ще претърпи огромни щети на парламентарните избори, защото на такъв лидер няма кой да му вярва“. Това коментира пред БНР Татяна Дончева – лидерът на „Движение 21“, което е част от „Левицата!“. Според нея Борисов няма много време, за да излезе от настоящата сглобка и да спаси „остатъците“ от ГЕРБ.

„Те може да не му позволят, но ще стане неудържимо положението. Бойко Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката. За тази работа, разбира се, му трябва алиби, но той това алиби също трябва да си го намери. Аз лично треперя от това каква импровизация могат да измислят тези хора. Особено във външнополитически план това е най-удобното правителство да го използвате за примамка, за някаква комбинация, в която да изострят отношенията Русия – Украйна, ако има нужда да се направят допълнителни стъпки, да въвлекат други военни сили, да си осигурят Черно море воюващите страни и т.н. Тези хора биха го направили, защото изобщо няма да разбират какво правят, защото всичко, което ще ги интересува, е дали посолството ще ги държи още на власт“, изказа мнението си тя. По думите й рисковете за България в момента са повече от всякога.

Татяна Дончева коментира и изминалите местни избори и представянето на „Левицата!“:

„Нямаме причина да сме недоволни от резултатите. В тези избори „Левицата!“ можа да стъпи във всички области със съветници, кметове на общини и кметове на населени места. Като първо участие на местните избори „Левицата!“ се представи много прилично“.

Тя отбеляза успеха на коалицията на местата, където е направен сериозен опит левите формации да играят обединени. По думите й това носи успех, стига хората от всички формации да вярват, че това е рецептата и че трябва да си подадат ръка.

Четете още

Избор на редактора