Дончева: Дали сме системите за сигурност на инфантили

„Бях наясно, че ще ходим на избори, въпреки всичките „-лози“, които се пънат и пънат да ни обяснят, че няма как да ходим на избори. То беше нарисувано. Тези хора се спъват на всяка крачка. Не може да им дадеш дълъг пробег и да им кажеш – карайте 4 години! Може да искаш да карат, ама те не могат,“ сподели пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, част от проекта „Левицата!“.

По думите ѝ, Корнелия Нинова е абсолютна пречка за широко обединение, каквото се получи в София.

„Трябва да се направи нещо здраво в „Левицата!“, което да е по-отдалечено от ПЕС и по-посветено на правата и интересите на хората на труда, а не на всякакви малцинства и екзотики. Да се върнем към корените, да можем да предложим разумни мерки.“

„Това, което се разрази в МВР и в Митниците, е отговор на едната група срещу другата. Тази, която беше застрашена от Мартин Нотариуса, Пепи Еврото и компанията, която беше застрашена сериозно, отвърна на удара с друг удар, за да се покаже, че едните не са по-почтени от другите“, гласи прочитът на Татяна Дончева.

„Живко Коцев е реагирал по начин, който е крайно неубедителен. Показва желание да се прикриваш, следователно си гузен – има от какво да се прикриваш. Той няма абсолютно никакво логично обяснение за действията си, които да бъдат адекватни на длъжността, която заема. Ние сме предоставили системите за сигурност на едни крайно спорни хора, които са инфантилни. Забележете жеста му с часовника – жест на дете, на което са купили часовник на панаира в селото и то се хвали с него. Това е абсолютно нелепо – такива хора да се намират на такива места.“

„Главният прокурор и той се чуди накъде да криви, на кого да услужи“, подчерта Дончева, според която Борислав Сарафов може да изкара цял мандат, „докато ги чака да структурират ВСС и да избират главен прокурор“.

„Вече нищо не може да ни учуди. Това е една система, тапицирана по етажите с прислуга, в продължение на много години. Тези хора, за да бъдат направени прислужници, са сложени в зависимости, от които откачане няма. Всичко това трябва да се измете. Как да се измете, като съотношението на силите (за властовите позиции)е примерно 95:5%. Единственият ресурс е в населението, което да каже – баста, дотук! Само че населението такова нещо не казва“, коментира лидерът на „Движение 21“.

„Няма как Христо Иванов и пепейците да направят това, за което претендират. Те могат да получат американско финансиране, но не могат да го направят, защото никога не са били в реалната система и нищо не знаят за нея. Това са само претенции и надувки“, посочи Дончева.

Четете още

Избор на редактора