До 10 дни Дания ни връща убиеца от Цалапица

Рангел Бизюрев, обвинен за убийството в Цалапица, до десет дни ще бъде изпратен обратно в България от Кралство Дания, заяви главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. „Уверявам цялата българска общественост и близките на убитото момче, че съвсем скоро време той ще бъде изпратен обратно в България. В петък мина делото на първа инстанция, съдът е уважил искането за екстрадиция. Разбира се, има и втора инстанция. Той е обжалвал решението. Надявам се наистина до десетина дни да си го получим обратно, за да тръгне процесът и да се разкрие обективната истина и за това престъпление“, заяви главният секретар.

Както БТА съобщи, в Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило уведомление за предаването на Рангел Бизюрев, издирван с Европейска заповед за арест по обвинение за убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица. Градски съд в Кралство Дания е взел решението на 19 януари.

Относно разследването на катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков посочи, че всички процесуално-следствени действия са извършени. Изчаква се изготвянето на автотехническата експертиза и разследването ще бъде приключено с нейното представяне. Надявам се в рамките на месец това да стане.

БТА припомня, че Ферарио Спасов загина при катастрофа на главен път София – Варна, в района на село Шереметя, през ноември миналата годината.

По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, делото срещу шофьора, причинил катастрофата, бе иззето от прокуратурата във Велико Търново и ще бе изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч.

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев присъства на годишния отчет за работата на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Четете още

Избор на редактора