ДПС вече има 10 кмета. Единствени кандидати са

Радослав Ревански от ДПС е първият избран за кмет на община в България за мандат 2023-2027 г. Той е единственият кандидат за кмет на община Белица и ще започне третия си мандат още в деня на вота, дори и само една бюлетина да има пусната в урните.

Феноменалното в случая е, че за първи път в историята на демократична България, кмет на община заедно с кметовете на всички населени места са единствените кандидати, съобщава Стандарт.

Избори за кметове на села ще има в Бабяк,  Горно Краище, Дагоново, Лютово, Кузьово, Палатик, Черешово, Орцево и Краище, но и там единствените регистрирани кандидати са от ДПС.

През 2015 и 2019 г. Ревански бе избиран на първи тур с огромна преднина пред кандидат на ГЕРБ. Сега всички партии са се отказали да се борят за кметското място не само в общинския център, но и във всички села.

В града това не е изненада за никого.

В Белица остава единствено битката за Общинския съвет. Четири листи ще премерят сили за 13-те места в местния парламент. Това са: ДПС, ГЕРБ, БСП и „Възраждане“. Копирано от standartnews.com

Четете още

Избор на редактора