ДПС изключи още 17 депутати от групата си

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров.

Решението беше прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през почивните дни.

Освен Чакъров, извън парламентарната група на ДПС вече са и Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов.

Росица Кирова припомни, че по този начин се променя и конфигурацията в Народното събрание и ДПС вече не е втората парламентарна група по численост.

Този акт не е легитимен и не е съобразен с устава на ДПС. Този акт е приет под натиск от страх, коментира пред журналисти в парламента изключеният днес от парламентарната група на движението и негов съпредседател Джевдет Чакъров. Той посочи, че трябва да бъдат възстановени демократичните принципи на работа в ДПС, предаде БТА.

Преди това в пленарна зала бе съобщено, че парламентарната група на ДПС е изключила от състава си Джевдет Чакъров и още 16 народни представители.

Ще подготвим позиция след задълбочен анализ и консултация с юристи, която ще представим, изтъкна той.

Четете още

Избор на редактора