ДПС има четирима нови зам.-председатели

Централният съвет на ДПС избра състава на тясното си ръководство по предложение на почетния председател Ахмед Доган и двамата председатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Оперативното ръководство на партията, наричано още Централно оперативно бюро, е увеличено от 20 на 24 членове и се председателства от Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

За техни заместници са избрани: Джейхан Ибрямов, Искра Михайлова, Айсел Руфад, Илхан Кючюк, Халил Летифов, Йордан Цонев и Станислав Анастасов. Първите четирима ще бъдат за първи път заместници като влизат на мястото на Ахмед Ахмедов, подал оставка от ръководството през ноември след Мустафа Карадайъ и на дългогодишния бивш кмет на Кърджали Хасан Азис.

Останалите членове на бюрото са: Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Хамид Хамид, Валентин Тончев, Танер Кабил, Левент Мемиш, Ерол Мюмюн, Марио Рангелов, Хасан Адемов, Севим Али, Радослав Ревански, Цветан Енчев, Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, Ализан Яхова. Повечето от тях са депутати в 49-ото Народно събрание. С изключение на Аталай, Солакова и Хамид всички останали членове на ДПС са новобранци в тясното ръководство на партията.

Четете още

Избор на редактора