Драмата в Шкодра: Намериха телата на майката и сина й

Откриха тялото на 39-годишната Алма Арази, която се хвърли във водите на река Буна с трите си малолетни деца, съобщи euronews.al.

С намирането на тялото на майката приключват издирвателните операции за намиране на четирите тела на трагедията в Шкодра.

Трупът на 39-годишната жена е открит край село Облик, недалеч от трупа на 3-годишното момченце, който бе открит сутринта днес.

За трагичното събитие се разбра в неделя, когато рибар в село Дражат откри тялото на голямата дъщеря на семейството, на 9 години.

След това водолази и армейски сили започнаха търсене по коритото на реката, където в понеделник беше открито второто дете, 8-годишно момиченце.

Очаква се телата на жертвите да бъдат подложени на експертиза, за да се установи дали по тях има следи от насилие.

Съпругът на 39-годишната жена Ергис Арази е този, който е подал сигнала в полицията на 3 май, ден след инцидента.

След разпита и откриването на тялото на по-голямато момиче, съпругът бе арестуван, тъй като е заподозрян, че е подбудил акта на самоубийството на съпругата и децата си.

Съдът в Шкодра оцени ареста на бащата като законен, оставяйки го с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ сутринта във вторник.

Предполага се, че причината за невижданата драма е продължително насилие в семейството и извънбрачни връзки на 31-годишния й съпруг.

Според разследващия журналист Игли Челмета, Алма решила да сложи край на живота си докато била на кафе с децата и снаха си. Тя видяла мъжа си с 18-годишно момиче, с което смятала, че съпругът й й изневерява. Тогава Алма грабнала децата и тръгнала към стария мост на река Буна.

На видеозапис се вижда, че тя е останала в крайречен парк до по-късно вечерта, след което предприела самоубийството.

Четете още

Избор на редактора