Един убит и 21 ранени на парада на Супербоул

Най-малко един човек беше убит при стрелба по време на парада за победата на отбора по американски футбол Канзас сити чийфс в Супер купата на Националната футболна лига на САЩ, предаде Асошиейтед прес, като цитира началничката на градската полиция Стейси Грейвс.

Ранените са между 10 и 15, не е ясно колко от тях са били простреляни, уточни Грейвс, като изрази гнева си от случилото се.

Във връзка с трагедията са били задържани двама души.

Стрелбата се случи в близост до жп гарата Юниън, малко след края на парада. Полицията на Канзас сити съобщи в „Екс“, че е задържала двама души.

„Всеки, който е наблизо, трябва да напусне района възможно най-бързо и безопасно, за да се улесни лечението на пострадалите от стрелбата“, добавиха силите на реда.

Видеоматериали показаха хаотична сцена пред гарата, докато полицаите нахлуваха в сградата, а хората, които бяха присъствали на празненството за Супербоул, бягаха на безопасно място.

Според съобщенията градските власти са очаквали, че парадът ще събере тълпа, която може да надхвърли 1 милион души, съобщава БТА.

„Моля, присъединете се към мен в молитва за всички жертви на това отвратително деяние. Молете се лекарите и служителите, които реагират първи, да имат уверени ръце и всички да получат пълно изцеление“, призова в „Екс“ лайнбекърът на отбора победител Дрю Транкил.

 

Четете още

Избор на редактора