Екип на Коби Брайънт ще бъде продаден за $7 млн.

Аукционна къща „Сотбис“ планира да продаде екип на петкратния шампион в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Коби Брайънт, който загина при самолетна катастрофа през януари 2020 година, за сума близка до 7 милиона долара, пише АФП.

В началото на февруари екипът на баскетболиста, с който той участва в 25 мача от сезон 2007/2008, може да се превърне в най-скъпият артикул на Брайънт, продаван на търг. През март 2021 година фланелка на играча, която той носи в дебютния си сезон в НБА, достигна цена от 3,7 милиона долара.

„Този екип бе носен от Коби Брайънт на върха на кариерата му – по време на годината, в която бе обявен за най-полезен играч в редовния сезон и изиграва 25 мача в рамките на осем месеца. Подобни спортни артефакти са рядкост в общността на колекционерите“, казват от „Сотбис“.

Коби Брайънт почина на 26 януари 2020-а, на 41 години, след катастрова с частен хеликоптер. Пилотът и всичките осем пътници бяха убити, включително 13-годишната дъщеря на Брайънт – Джиана.

Легендарният баскетболист прекрати състезателната си кариера през 2016 година. Той беше петкратен шампион на НБА с Лос Анджелис Лейкърс, с който игра 20 сезона. Коби Брайънт спечели две олимпийски игри с отбора на САЩ (2008, 2012).

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора