Експерт: Нотариуса е застрелян от аматьор

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, е логично предвид начина на живот на жертвата, не е показно – извършено е в 7:30 ч. вечерта в затворен комплекс. Явно някой е сметнал, че това е подходящото време. Няма нещо, което рязко да го отличава с метод и резултат. Това коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че списъкът с потенциалните убийци на „Нотариуса“ е дълъг предвид колко много хора е измамил.

„Има много причини по един и ли друг начин много хора да са пострадали от действия на жертвата, от имотни измами хора са останали без жилище, без доходи, много дълъг е списъкът… Нивото на решителност на хора, които са пострадали сериозно, е много високо. Моето мнение е, че не е професионален килър, той щеше да избере по-подходящо място“, подчерта гостът.

Иванов посочи, че за да заплашва магистрати, на Божанов някой му гарантира неприкосновеност.

„Те са работели заедно с Пепи Еврото, заедно са консумирали влиянието в тази среда. Забравихме друг известен лобист в магистратурата – Красьо Черния, дали има и други е риторичен въпрос“, каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Иванов коментира и работата на съпругата на убития в ГДБОП. Според него е странно човек, който не е от системата на МВР, да започне работа там: „Когато се наема на работа, преминава проучване, за да има достъп до класифицирана информация. Основанието за отнемане явно са връзките ѝ с хора с криминално минало или настояще, въпросът е защо ѝ е даден.“

Във връзка с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса са извършени обиски в много имоти на територията на София и в околностите на столицата, съобщи БНТ.

Открити са документи, които доказват, че Божанов притежава скъпи имоти извън страната. Придобиването им, както и произхода на средствата, ще бъдат проверявани допълнително.

Потвърдено е от разпити на свидетели и записи от охранителни камери, че убийството е извършено около 19:20 на 31 януари. Сигналът за стрелбата е подаден на тел. 112 от съпругата Гергана Божанова, но това се е случило след 20:00 часа, тоест около 50 минути по-късно.

Четете още

Избор на редактора