Експлозия в газов терминал в Санкт Петербург

Две експлозии са причинили пожар в намиращ се на Балтийско море терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ Новатек, предаде Ройтерс.

Според руската информационна агенция РИА, която се позова на местни официални лица, пожарът е бил локализиран в склад за гориво с вместимост 100 куб. м.

„Няма пострадали в резултат на пожара на терминала на Новатек в пристанище Уст-Луга. Персоналът е бил евакуиран“, заяви по-рано в Телеграм губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, без да посочи каква е причината за пожара в терминала на работещото през цялата година пристанище в руската част на Финския залив, на около 170 км западно от Санкт Петербург и на 35 км от границата с Естония.

Руската информационна агенция Шот съобщи в Телеграм, че местни жители са чули дрон, последван от няколко експлозии. Базираната в Санкт Петербург новинарска медия „Фонтанка“ заяви, че преди съобщенията за пожара на терминала в небето са били забелязани поне два дрона, летящи към града.

В близост до пожара са се намирали три големи международни танкера, въпреки че няма данни те са претърпели щети, добавя Фонтанка.

Четете още

Избор на редактора