Еминем: 16 години без да e близвал алкохол

Еминем отбеляза 16 години откакто е трезвен.

През уикенда рап звездата сподели снимка в социалните си мрежи, за да „отпразнува“ важното събитие, пише Дир.бг.

Еминем, който е роден под името Маршал Матърс, бе поздравен от своите колеги в бранша, които не пропуснаха да заявят, че се гордеят с него. Сред коментиращите бяха номинираният за „Оскар“ режисьор Матю Кук и диджеят на Hot 97 Питър Розенберг.

Еминем отдавна говори открито за своята борба с наркотиците и алкохола. През 2007 г. рапърът прие почти фатална свръхдоза метадон. Малко след това той твърдо заяви, че отказва този начин на живот и изяви желание да влезе във форма. През 2015 г. в интервю за Men’s Journal детройтският изпълнител разкри, че е тежал над 100 килограма, когато е бил пристрастен към различни видове опиати.

„Приемах в продължение на години Викодин и Валиум, които оставиха дупка в стомаха ми“, обясни той. „За да избегна тези болки постоянно се хранех и то лошо.“ По негови думи тогава му се наложило бързо да измисли начин да отслабне и да „функционира трезво“. „Започнах да се движа много, да тичам. Това ми даде естествен ендорфинов прилив и също така ми помогна да заспивам по-лесно.“ Пред изданието той сподели, че е бягал на ден по 17 мили (27 км).

След като се взе в ръце и кариерата му отново взе връх. През 2022 г. Еминем бе въведен в Залата на славата на рокендрола. Там, по време на благодарствената си реч, откровено разказа за свръхдозата си през 2007 г. .

„Музиката на практика спаси живота ми… и вероятно нямаше да съм тук тази вечер поради няколко причини. През 2007 г. едва не умрях от свръхдоза, което беше гадно“.

Четете още

Избор на редактора