Желязков в Света гора за празника на Зографския манастир

Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде на традиционното посещение в Света гора за празника на манастира „Свети вмчк. Георги Зограф“, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

На 15 ноември в 11.15 часа председателят на парламента Росен Желязков и водената от него делегация ще се срещнат с духовното ръководство на Света гора в столицата Карея. По-късно те ще посетят българския манастир „Свети вмчк. Георги Зограф“. В 14.00 часа председателят на Народното събрание и народните представители ще разговарят с монашеското братство и след това ще разгледат манастира и неговата библиотека. Председателят на парламента ще отпътува за България, а депутатите ще присъстват на вечерната служба и вечерното бдение в светата обител.

На 16 ноември народните представители ще участват в тържествената служба в храма по случай празника на манастира и ще се включат в литийното шествие с чудотворната икона на Св. Георги.

В делегацията са заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ „Възраждане“ Цончо Ганев, председателят на Комисията по конституционни въпроси и народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, народният представител от ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Даскалов, народният представител от ПГ „БСП за България“ Румен Гечев, народният представител от ПГ „Има такъв народ“ Станислав Богдански и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев.

Четете още

Избор на редактора