Жоро Пъската пак шампион по преференции в Хасково

Георги Станков от Коалиция ГЕРБ-СДС отново е шампион по преференции на парламентарния вот в област Хасково. В изборите за Народно събрание (НС) 6643 гласоподаватели са дали личните си предпочитания за него, сочат данните от окончателния протокол за вота. Станков е народен представител от 44-ти парламент до сега, съобщава БТА.

Станков, известен като Жоро Пъската, стана национален първенец на изборите за 45-ото Народно събрание, когато събра 13 655 преференции. Във вота миналата година на втори април предпочитанията за него бяха 6734 гласа. На тези избори за НС втори по преференции в областта е четвъртият в листата на ГЕРБ – СДС, адвокатът Иван Минев с 3148 гласа. Водачът Делян Добрев има 1952 преференции.

От другите листи с резултат над 1000 предпочитания е водачът на листата на „Възраждане“ Георги Георгиев с 1387 гласа. Първият в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Асен Василев е събрал 1164 гласа.

От листите за Европейски парламент с най-много преференции е Андрей Ковачев (ГЕРБ – СДС) с 5179 гласа. Втори е четвъртият в същата листа Емил Радев с 2279 преференции.

Четете още

Избор на редактора