Журналистическа награда на името на Любо Илков

Награда за средношколци на името на дългогодишния коpеспондент на “24 часа”в Пазарджик Любомир Илков ще бъде учредена от бившите му колеги в областния град.

Това бе оповестено днес по време на поклонението по случай годишнината от неговата кончина. Наградата ще се присъжда след конкурс за журналистически текст.

„Това е не само признание за неговото перо като журналист, но и наш дълг, защото така ще си спомняме за него и ще поощряваме младите хора да пишат грамотно и да създават интересни и значими материали“, обясниха журналистите от национални и регионални медии в Пазарджик.

Днес близки, приятели и познати се поклониха пред паметта на Любо Илков, който ни напусна на 16 май 2022 г.

„Човек умира истински тогава, когато си отиде и последният жив, който си спомня за него“. Това каза с голямо вълнение журналистката Стефка Венчева. „Времето е относително понятие. То е толкова крехко и реално, колкото и не е. Онова, което свързва нас и времето, е мисълта за даден човек. За нея няма прегради, няма невъзможни неща. Мисълта може да отиде навсякъде и да докосне всичко.

Където и да е Любо сега, със сигурност той знае, че е оставил следа в животите на своите най-близки, на колегите си, на всички онези хора, за които написа хиляди статии в местния печат и „24 часа“. В този смисъл Любо със сигурност си е осигурил още много години живот“, допълни тя.

Спомени за него разказа и кореспондентът на Българско национално радио Невена Петрова: „Любо е сред нас, той не си е отишъл, защото остави след себе си непреходни статии, теми и най-вече остави стотици спомени, които днес предизвикват положителни емоции.

Аз съм от неговото поколение и си спомням, че когато тръгваше „24 часа“, ние ежедневно се чувахме, при това по няколко пъти, И вече година аз все още очаквам да чуя гласа на Любо и да ме попита: “Какво работиш днес?”

Четете още

Избор на редактора