Журналист: Каракачанов беше взел под аренда отношенията със Скопие

„Отношенията между Северна Македония е България бяха дадени под аренда на Красимир Каракачанов, което беше абсолютната предпоставка за довеждане до катастрофа. От наша страна бяха издигани безсмислени и безцелни пречки пред отношенията. Налагането на ветото беше груба стратегическа грешка на България, зад която стоят руски интереси“. Това заяви в предаването „Офанзива“ на Нова телевизия журналистът Петко Георгиев.

По думите му коренът на проблемите между България и Северна Македония не е в налагането на ветото. Стигна се дотам, защото и от двете страни имаше сили, които повлияха против интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Служебно правителство на Радев или нова странна, измъчена коалиция, ще бъде канал на възстановяване на договорите с „Газпром“. „Това е стратегическата цел на руската страна у нас. По това ще познаем какво е правителството“, коментира Георгиев.

Според него зад свалянето на правителството стоят руски интереси и обръчи от фирми, свързани с ГЕРБ и ДПС.

„В обществото има евроатлантическо мнозинство, но не и в парламента. То е използвано за смокиново листо на корупцията. Това е недостойно“, посочи журналистът.

Четете още

Избор на редактора