Забъркаха Топалов в скандална измама пред ФИДЕ

Новосъздадената шахматна федерация БСФШ с президент Милен Василев и почетен председател Антоанета Стефанова се е забъркала в скандална измама, сигнализират членове на Фейсбук групата „Български шахмат“.

Сдружението, в което учредители са всичко на всичко три клуба е подало документи за лиценз до Генералната асамблея на ФИДЕ, която ще се проведе на 17 декември, и е публикувало официално списък с имена на играчи, които уж са нейни членове.

Най-голямата изненада е присъствието в гросмайсторския списък на 19-ия световен шампион Веселин Топалов, което озадачи шахматна общественост.

Категорично отричам да съм член на БСФШ, не желая името ми да се забърква в скандали, сподели пред ekspresso.bg Веселин Топалов. Той определи информацията изпратена до ФИДЕ като документална измама.

Заедно с БСФШ документи за лиценз до Генералната асамблея на ФИДЕ е подала и официално лицензираната от Министерството на младежта и спорта БФШ 1922.

Засега ФИДЕ отказва лиценз на БФШ 1922 и на последното европейско отборно първенство в Будва, Черна гора, отборът ни игра с „уайлд карт“. И спечели златните медали.

Четете още

Избор на редактора