Завръща ли се Роналдо в Европа. Къде ще играе

Кристиано Роналдо може да напусне Саудитска Арабия и да се върне в Европа това лято. По-конкретно, той може да се върне в Португалия, родината му, където започна страхотната си кариера като футболист в Спортинг Лисабон. Тази информация публикува саудитският журналист Алхаза Мутаб.

В момента португалецът прави неуспешен сезон с Ал Насър, поради което е под ударите на обществеността и медиите там, затова е недоволен и търси изход. Да припомним, че наскоро Роналдо и съотборниците му загубиха на полуфиналите за Суперкупата срещу най-големия съперник Ал Хилал, като имат 12 точки по-малко от същия отбор.

От друга страна ситуацията в Спортинг е най-добрата през последните няколко години. Те са на крачка от спечелването на първенството на Португалия за 20-ти път. Шест кръга преди края те имат седем точки аванс пред Бенфика, а през следващия сезон Роналдо може да облече фланелката на Спортинг за първи път от 2003 г. насам.

Да припомним, че Роналдо подписа договор с Ал Насър за две години и половина през декември 2022 г., а годишната му заплата е около 200 милиона евро, като тази сума включва търговската част на договора. Това е най-високата заплата в историята на футбола, така че Роналдо трябва да спечели половин милиард евро по време на договора.

Четете още

Избор на редактора