4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Загина най-богатата туркиня, падна от круизен кораб

Собственичката на бижутерийната империя Tiffany’s в Турция загина нелепо след падане от круизен кораб в южната част на Тихия океан, съобщи Новини.бг

71-годишната Дилек Ертек е паднала в морето край бреговете на Таити, докато е била на почивка с нейния швейцарски приятел, съобщават турски медии. Трагедията е станала на 26 октомври, но досега не е била оповестявана в медиите.

Полицията е разпитала 74-годишният ѝ приятел, когато корабът Norwegian Spirit е акостирал три дни по-късно. Той е освободен без обвинение.

Съобщава се, че екипажът е държал приятеля ѝ под наблюдение, докато корабът пристигне в пристанището Папеете, столицата на Френска Полинезия, тъй като синът на г-жа Ертек Гьокче Атук твърди, че бижута са изчезнали от каютата ѝ.

Видеонаблюдението е показало, че Ертек е паднала на 26 октомври, но не е била обявена за изчезнала в продължение на 20 часа.

Дилек Ертек отваря първия магазин на Tiffany & Co в Истанбул през 1995 г. и е доставчик на марката в Турция.

Tiffany & Co. е специализирана в търговията с луксозни бижута и специализирани стоки със седалище на Пето авеню в Манхатън.

Продава бижута, сребро, порцелан, кристал, канцеларски материали, аромати, бутилки за вода, часовници, лични аксесоари и кожени изделия. Към 2018 г. Tiffany управлява 93 магазина в САЩ и 321 магазина по целия свят.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини