Задържаха Христо Шопов. Заплашил жена с оръжие

Задържаха актьора Христо Шопов, съобщи Нова. Причината – заплашил жена с оръжие след спор между съседи в София. Мъжът е в ареста на 7-о РПУ.

Скандалът се разразил около 1 часа след полунощ в междусъседско пространство. Според информацията до момента първоначално спорът възникнал между съпругата на актьора и 36-годишната гражданка на Люксембург Патриша Тийвс, съобщава БНТ.

Впоследствие е сигнализирана полицията. 36-годишната жена съобщила, че ѝ е нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов – Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

„Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева – бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето“, разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Изпратеният на място полицейски екип е установил, че възникналият междусъседски спор е между жената и 60-годишен мъж.

Той притежавал три огнестрелни оръжия, които предал доброволно и е задържан. Жената е откарана за лекарски преглед.

Актьорът остава за 72 часа в ареста, съобщиха от Софийската районна прокуратура. По случая е образувано бързо производство за закана за убийство, като наказанието е до шест години затвор. Предстои да бъде внесено искане в съда на актьора да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христо Шопов е роден на 4 януари 1964 г. в София, България. Произлиза от семейство на артисти – баща му Наум Шопов, е известен актьор, неговите майка и сестра – Невена Симеонова и Лиза Шопова, а също така и баба, са актриси. Дядо му е основател на театъра в Стара Загора.

Четете още

Избор на редактора