Заплашвали Сербезова с SMS-и

Заплахи чрез SMS-и сателитни телефони е получавала Асена Сербезова. Министърът на здравеопазването в оставка призна за това пред bTV. Заплахите датирали преди проф. Сербезова да седне в министерското кресло.

„Към коя прокуратура да се обърна?“, така отговори тя на въпрос дали е информирала прокуратурата за заплахите. „Справедливостта в България е избирателна“, категорична е Сербезова. Тя припомни обвиненията към нея заради интервюта пред медиите и че една година от джоба на избирателите са харчени пари, за да се поддържа обвинение.

Проф. Сербезова обясни, че на прага на новата ковид война тя се обърнала към директоите на РЗИ и към директорите на някои лечебни заведения, за да им напомни, че във всяка болница трябва да има така наречените изолатори. Те можели да бъдат във всяко едно отделение, уточни здравната министърка.

По казуса с уволнението на проф. Генчо Начев като директор на болница „Св. Екатерина“, тя разясни, че преди да го освободи били разговаряли. Не е вярно, че кардиологичната болница „Св. Екатерина“ няма никакви дългове, както заявява проф. Генчо Начев. Напротив, болницата има задължения и те са се увеличили и са около 7 млн. лева. Това, което няма, са просрочия. Т.е. задълженията стават все повече, но се обслужват навреме“, заяви още Сербезова.

 

Четете още

Избор на редактора