Започнаха пазарлъците: ротация или избори

Точно в 18 часа започнаха преговорите между първите две политически сили ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за намирането на нова управленска формула след оставката на кабинета.

В сграда на Народното събрание пристигнаха преговорните екипи на двете политически сили – от страна на ГЕРБ това са вицепремиерът в оставка Мария Габриел, зам.-председателите на парламентарната група Теменужка Петкова и Деница Сачева, и депутатът Рая Назарян. Втората политическа сила е представлявана от премиера в оставка Николай Денков и лидерите на коалицията Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които пристигнаха заедно от столичен конферентен център, където се провежда Третата национална конференция на „Да, България“.

Въпреки многократните призиви от страна на коалицията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да участва в разговорите днес.

Срещата между двете политически сили е закрита за медиите. На влизане в парламента лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви лаконично: „Ще има правителство, как няма да има“, останалите представители на коалицията отказаха коментар. Рая Назарян пристигна малко след 17 часа и коментира, че очаква конструктивен диалог. Останалите представители на ГЕРБ избегнаха срещата с медиите като влязоха от друг вход в сградата.

Изявления не се очакват след края на срещата, предупредиха от двете политически сили. Очаква се, че преговорите ще продължат и в неделя.

Четете още

Избор на редактора