Започна карнавалът в Ню Орлиънс

Карнавалът в Ню Орлиънс започна, като десетки костюмирани и духови оркестри преминаха по авеню „Сейнт Чарлз“ в старата част на града, съобщи БТА.

Във Френския квартал ежегодният парад на Клуба на Жана д’ Арк, посветен на рождения ден на френската героиня, премина по маршрут, който отвежда покрай златна статуя на тяхната съименничка.

Въпреки че е светски празник, карнавалът в Ню Орлиънс – и по света, е силно свързан с християнските и римокатолическите традиции. Сезонът започва на 6 януари, 12-ия ден след Коледа, и продължава до Марди Гра, известен като Мазния вторник, който е последният ден на пируване, пиене и веселие преди Пепеляна сряда и Великия пост.

В Ню Орлиънс се провеждат най-големите и най-известни карнавални празненства в САЩ, с улични партита, модни балове и паради – от обикновени квартални клубове до сложни високотехнологични екстраваганци с огромни платформи, натоварени гигантски анимирани фигури и украсени със светещи гирлянди.

Други общности в Луизиана и по крайбрежието на Мексиканския залив също празнуват. Мобайл, Алабама, претендира за най-старото честване на Марди Гра в страната.

Карнавалът в Ню Орлиънс се очаква с нетърпение от местните жители и заради зависимата от туризма икономика в града, известен със своите барове, ресторанти и празненства.

Четете още

Избор на редактора