17.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Крум Зарков поиска спешна смяна на Корнелия Нинова

Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменена лидерката Корнелия Нинова.

Предложението той направи в остро критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през 6-те месеца на правителството в оставка.

На Нинова обаче не й мигна окото и пусна изявлението на еретика покрай ушите си. На излизане от пленума тя обяви, че Националният съвет е дал висока оценка на министрите в правителството.

“Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент; и решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ”, добави Нинова.

“Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията”, заяви по-рано социалистът Зарков. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

“Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа”, прогнозира Зарков. “Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това”, успокои себе си и другарите си вътрешният опозиционер.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини