Застреляха двама кандидати за кмет на мексикански град

Двама кандидати за кмет на мексиканския град Маравасио бяха застреляни един след друг в разстояние на само два часа. На този фон експерти предупреждават, че изборите на 2 юни може да бъдат съпроводени от безпрецедентно насилие, предаде Асошиейтед прес.

Прокуратурата в местния щат съобщи, че малко преди полунощ в колата си в Маравасио е бил убит Армандо Перес. Той беше кандидатът на консервативната Партия на националното действие (ПНД).

„Това показва нагледно крайно обезпокояващото равнище на насилието и липсата на сигурност, които царят в страната преди най-важните избори в мексиканската история“, написа в социалните мрежи председателят на ПНД Марко Кортес.

Часове по-късно представители на управляващата партия Национално движение за обновление (МОРЕНА) потвърдиха, че и техният кандидат Мигел Анхел Савала е бил открит застрелян в колата си, предаде БТА.

Щатският комитет на МОРЕНА определи убийството на Савала като „подло и срамно деяние“. Председателят на регионалната структура на партията в щата Мичоакан Хуан Пабло Селис обяви намерение да се кандидатира, но номинирането му все още не е официално потвърдено от МОРЕНА.

Предизборната надпревара все още не е започнала. Официалното ѝ начало ще бъде дадено в петък.

Четете още

Избор на редактора