Затвориха два моста в Царево заради дъжда

Затвориха за движение два моста в Царево заради обилни валежи от дъжд.

По препоръка на Районното управление в Царево от 20:30 ч днес временно се затваря за преминаване от автомобили подходът при пешеходна алея за кв. Василико. Това става заради обилните валежи от дъжд, паднали на територията на общината през последното денонощие, както и очакваните ниски температури през тази нощта и утрешния ден, които носят опасност от образуване на заледявания.

Автомобилите могат да преминават от пътната връзка при Противопожарна служба на град Царево. При нормализиране на метеорологичните условия, преминаването от затворения участък ще бъде възстановено, предаде БНТ.

Забранява се и движението на превозни средства през моста при „Нестинарка“. Налагането на заповедта от страна на кмета на Царево Марин Киров е в резултат на повреди по мостовото съоръжение, следствие на падналите интензивни валежи в началото на месец септември миналата година. Според заповедта общинската администрация трябва да постави прегради, които не позволяват преминаването на автомобили през моста, както и необходимите пътни знаци за регулиране на съоръжението. Южният устой на моста е подкопан и увреден от високите води на водата, с което здравината и стабилността на моста е компрометирана.

Четете още

Избор на редактора