Бой между затворници завърши със смърт

След сбиване между двама затворници в затвора в Бургас единият е починал, съобщи Нова.

Според сайта Флагман.бг сбиването е станало в затворническа килия. Предстои извършване на аутопсия утре, която ще установи причините за смъртта. Най-вероятно не става дума за убийство, а за смърт заради здравословен проблем.

По-късно от ОДМВР-Бургас уточниха, че мъжете са на 30 г. и 66 г. и са осъдени за кражби. Те били разтървани от надзирателите, но по-възрастният паднал на земята, а пристигналият на място медик само констатирали липса на жизнени функции.

Сформиран екип от служители от отделите „Криминална полиция“ и „Разследване“ при ОДМВР, които извършват първоначален оглед. Видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж не са забелязани. То е закарано за аутопсия.

Издъхналият след побой пандизчия в бургаския затвор е излежавал присъда за убийството на жена си, твърди 24 часа, позовавайки се на свои източници. Това е Илия Николов, по прякор Маркуча, който преди 18 г. убил жена си в Българово, а след това изхвърлил трупа й в Ахелойската река.

Опасен крадец рецидивист от Сливен пък е побойникът, нанесъл няколко удара по Маркуча. Маркуча и Стефан Петков се спречкали, след което последвало сбиване.

За момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия.

По случая е образувано досъдебно производство.

Четете още

Избор на редактора