Затвор до гроб за двоен убиец от Бургас

Доживотен без право на замяна наложи Окръжният съд в Бургас на Станимир Рагевски – най-жестокия убиец в новата ни история.

Рагевски е признат за виновен за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед и за няколко други тежки престъпления. Окръжните съдии Светлин Иванов и Ангел Гагашев наложиха: за убийството на брокерката Теодора Бахлова – 20 години затвор. За убийството на Юмер Мехмед, който бе застрелян в апартамент в ж. к. „Зорница“ през август 2021 г. магистратите наложиха доживотен затвор без право на замяна по чл. 116.

За притежанието на пистолет макаров със заличени фабрични номера и боеприпаси към него, които по-късно предал на готвача Деян Дичев, окръжните съдии го признаха за виновен и наложиха 8 години лишаване от свобода. За наркотичните вещества, които Рагевски е предал на Дичев магистртите наложиха наказание от 3 години затвор и глоба от 6 хиляди лв. Като общо наказание за всички тези престъпления Рагевски ще прекара дните до края на живота си в затвора. Освен това ще трябва да плати обезщетение от по 200 хиляди лв. на дъщерята на Теодора Бахлова – Християна и майка й – баба Стоянка.

Кръвнината за приятелката на Юмер – Габриела, и неговата майка Гюлфие е по 20 хиляди лв., магистратите прецениха, че гражданските им искове са твърде високи и ги отхвърлиха в тяхната пълнота.

Още близо 20 хиляди лв. бизнесменът ще трябва да плати за разходите по делото – експертизи, разноски към МВР и съда, уточнява Флагман.

 

Четете още

Избор на редактора