Затвор до гроб за майката, убила двете си деца

Доживотен затвор без замяна при първоначален специален режим присъди петчленен състав на Окръжен съд Благоевград на Кристина Дунчева, която в края на 2020 година уби двете си деца по особено жесток начин.
Престъплението беше извършено в Сандански, в дома, в който Кристина живеела с децата си – момче на пет години и и момиченце на 3 годинки.
Майката нанесла множество удари с нож на децата, след което ги заключила в детска стая и продължила с насилието. Работещите по случая криминалисти и медици констатираха над 30 прободни рани, предимно в областта  на шията и гърдите на децата.
33-годишната Кристина  беше арестувана, а пред разследващите органи твърдеше, че е била подлагана системно на психически и физически тормоз от бащата на децата им, който е служител на МВР и убийството било отмъщение.
 Психиатричните експертизи обаче отхвърлиха всичките ѝ твърдения и доказаха, че тя е осъзнавала действията си, убивайки по особено жесток начин децата си.
 Кристина Дунчева е осъдена да заплати на бащата Георги Трайков общо 700 хиляди лева и над 40 хиляди лева разходи по досъдебното производство и на съда.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд съд в София в 15-дневен срок, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора