Затвор до гроб за майка, уморила детето си от глад

Жена от американския щат Охайо отиде на десетдневна почивка миналото лято и остави шестнадесетмесечната си дъщеря сама вкъщи. Малко дете почина от недохранване и дехидратация. Сега съдът изпрати жената в затвора до живот без възможност за освобождаване, съобщи АП във вторник.

Тридесет и две годишната Кристел Канделарио напуснала Кливланд за ваканция в Детройт и Пуерто Рико. Когато се върнала десет дни по-късно, дъщеря й Джейлин била в детската кошарка, но не дишала. Канделарио се обадила на линията за спешна помощ, парамедиците обявили момичето за мъртво малко след пристигането си.

„Тя се върна при детето си едва на 16 юни 2023 г., около осем часа сутринта. След като Канделарио откри, че 16-месечната й дъщеря не реагира и се обади в полицията“, се казва в изявление на окръжната прокуратура на окръг Куяхога.

„Както не си пуснала Джейлин от плен, така и ти трябва да прекараш остатъка от живота си в килия без свобода. Единствената разлика ще бъде, че затворът поне ще те храни и ще ти даде течностите, които си атказала на детето си“, каза съдията от окръжния съд Брендън Шийхан за присъдата. Според него жената е извършила „най-голямото предателство“ спрямо дъщеря си.

Четете още

Избор на редактора