Сънливия Джо, или как Байдън стана реклама на канабис

Ликът на президента на САЩ Джо Байдън изгря върху опаковката на серия от първокласна марихуана. Зад този маркетингов ход стои световноизвестният рапър Снуп Дог. Звездата пуска на пазара серия „премиум“ канабис под марката Sleepy Joe („Сънливия Джо“) – с объркан на вид Джо Байдън върху опаковката и думите „Къде съм?“.

Очевидно тревата е толкова яка, че „Забравяте всичко на света – дори в коя държава се намирате!“, както твърди хитрият Снуп. Надписът се кипри под три национални знамена – украинското, китайското и руското.

Едва ли случайно рапърът е поставил американския президент на опаковката: поради възрастта на Джо Байдън му се случва да бърка държавите и понякога забравя къде точно се намира.

Не за първи път обаче г-н Дог се задява с държавен глава на САЩ. Преди 5 години Доналд Тръмп побесня, а причината бе новият клип на хип-хоп гуруто, който забърка поредния политически скандал около рижавия 45-и президент.

Тогава звездата пусна видео към парчето „Lavender“ – ремикс на песента на BadBadNotGood в колаборация с продуцента Kaytranada. Клипът представя Америка като страна на повсеместна бруталия, обсебена от клоуни.

Сценарият е горе-долу следният:

  • Полицай с гримирано лице застрелва с куршуми от брокат актьора Майкъл Рапапорт, който пуши цигара марихуана зад волана на колата си.
  • Тъмнокож свидетел снима цялата сцена с мобилния си телефон и я публикува във видеоплатформа, наречена ClownTube.
  • Появява се клоун-президент на име Роналд Клъмп, който използва телевизионния ефир, за да обяви, че ще депортира всички хора с фамилия „Дог“.
  • Тук рапърът излиза от имението си, спира кортежа на президента и вади пистолет срещу него.
  • Когато Снуп натиска спусъка срещу слепоочието на двойника на Тръмп, от дулото излиза флагче с надпис „Бум“.

Доналд Тръмп не закъсня да изрази възмущението си от посланието на рапъра.

„Представете си какъв скандал щеше да стане, ако Снуп Дог, с цялата му провалена кариера, беше се прицелил и стрелял срещу президента Обама? Затвор!“, написа той в профила си в Twitter.

Четете още

Избор на редактора