За вота: Божков в комбина с отлюспените от Възраждане

Бизнесменът Васил Божков обяви, че новият му политически проект Национално движение „Център“ се обединява с формацията „Алтернатива за България“ на изключените от „Възраждане“ трима депутати и четирима общински съветници за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Партията на Божков бе учредена на 29 февруари в известен столичен хотел, чиято локация е недалеч от сградата на ул. „Московска“, където се помещават офисите му и където той е под домашен арест.

„Център“ ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в „Алтернатива за България“. Време е, бъдете здрави“, написа Васил Божков в официалния си профил във Фейсбук.

През февруари той обясни, че сегашната му партия „Българско лято“ също ще участва в новия политически проект, а той ще обедини в себе си „всички, които са против хунтата“.

Изключените от „Възраждане“ депутати Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов и общинските съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова учредиха на 7 април формацията „Алтернатива за България“ с идеята да прерасне в партия. За председател бе избран Симеон Тодоров, а всички учредители представиха манифеста на движението.

Четете още

Избор на редактора