За първи път отбор вкарва 200 и кусур точки в НБА

Изтока срази Запада с 211:186 в 73-ия Мач на звездите в НБА. Двубоят в Индианаполис бе в традиционния формат за първи път от 2017 г. и подобри доста рекорди, след като играчите не се напрягаха особено в защита.

В крайна сметка за първи път бе мината границата от 200 точки от един отбор в тези срещи, като победителите вкараха рекордни 42 тройки и спечелиха всяка от частите, минавайки границата от 50 точки в тях. Всъщност те стреляха 97 пъти отдалеч срещу едва 49 за 2 точки, което е показателно за тенденциите в играта.

Местният любимец Тайрис Халибъртън наниза 10 тройки и завърши с 32 точки, но Деймиън Лилард вкара 11, включително 2 стрелби от центъра и с 39 точки на сметката си спечели наградата за MVP в мача, въпреки че бе освиркван при получаването ѝ.

Домакините отвориха по-голяма разлика през втората четвърт, като поведоха със 104:89 на полувремето, а е след това бързо вдигнаха предимството си до над 20 и до края запазиха контрола, за да спечелят за 38-и път. Запада остава с 29 победи.

ЛеБрон Джеймс не игра през второто полувреме в своето 20-о участие в тези мачове, докато по традиция Никола Йокич и Лука Дончич бяха доста отегчени, пише gol.bg. Доста добро желание показа Карл-Антъни Таунс от загубилия тим, като се отчете с цели 50 точки, но те не стигнаха за нищо. Догодина сблъсъкът ще бъде в Сан Франциско.

Четете още

Избор на редактора