За 25 минути от Абу Даби до Дубай с морски планери

Морски планери, които се движат с висока скорост над вода, ще бъдат пуснати в ОАЕ след подписването на споразумение между американската компания за морски транспорт Regent и инвестиционната служба на Абу Даби в четвъртък, съобщава The National.

Бостънската стартираща компания Regent се договори с Министерството на транспорта на Абу Даби за интегриране на своя морски самолет с електрическо задвижване в съществуващата транспортна мрежа на ОАЕ, с акцент върху маршрути с голямо въздействие, като офшорни услуги до островите Делма и Яс.

Regent е в етап на разработка на своя пътнически кораб Viceroy, който използва ефекта „крило в земята“, за да се движи със скорости до 290 км/ч в рамките на един размах на крилата от водната повърхност, намалявайки времето за пътуване между крайбрежните градове с повече от половината.

Компанията, която демонстрира своята технология за плуване, фолио и летене при тестване на модел с четвърт мащаб, сега изгражда пълномащабен модел с размах на крилата 20 метра, способен да превозва 12 пътници и двама души екипаж, за да тества използването му, преди да влезе в пълен обем производство през следващата година в базата си в Роуд Айлънд.

„Пътуването между Абу Даби и Дубай ще трае около 25 минути, така че можем да намалим времето наполовина, “ твардят от  Regent.

Снимки Regent

Четете още

Избор на редактора