За 26-ти път Чепеларе ще чества Дафовска

На 9 февруари, петък, Община Чепеларе традиционно ще организира спортен празник в чест на Екатерина Дафовска, за да се отбележи и помни единственият златен олимпийски медал по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 г.

Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде  отбелязано с много игри и състезания за втора поредна година във възобновения детски зимен център за начално обучение „Дьортевото“ в град Чепеларе.

Програмата ще започне в 9:15 часа с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, лично от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.

От 09:30 часа стартират състезания по  дърпане с гуми и дърпане с въже за ученици от 1-ви до 7-ми клас. От 11:00 часа е забавното състезание по спускане с шейни тип „лопатка“  за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Най- малките ще бъдат зарадвани с разнообразни щафетни игри.

От 12:00 до 13:00 часа СК „Рожен Чепеларе – 2016“ с председател Екатерина Дафовска ще демонстрират стрелба с лазерна пушка.

В 13:00 часа започват състезанията по ски и сноуборд (слалом) за момичета и момчета в различни възрастови групи.

След награждаването на класиралите се в състезанията, от 15:30 часа ще бъде възобновена традицията от 2003 година „Хвани кашкавалената питка“.

От 17:00  часа снежното олимпийско парти в Чепеларе ще продължи с гост DJ Damyanov, настроение и вкусни храни и напитки.

Снежният парк функционира безплатно за децата, гостите и жителите на община Чепеларе.  Разполага с оръдие за изкуствен сняг и машина за обработка на пистата, транспортна ски пътека, фургон за преобличане и съхранение, шейни тип „лопатка“ и др.

В тазгодишното провеждане на събитието съорганизатори и спонсори са „Пампорово“ АД и Сдружението на хотели, ресторантьори и търговци в гр.Чепеларе.

Четете още

Избор на редактора