Звезда на TikTok: Приложението може да се ползва за добро

Една от звездите на TikTok, известна като @gkbarry казва, че приложението може да бъде страхотен инструмент за обучение – след като анкета за BBC показа, че много млади хора го използват с часове на ден.

23-годишната Грейс Кийлинг, известна със своите откровени, забавни, кратки видеоклипове, има 2,5 милиона последователи и собствен подкаст.

Тя признава, че потребителите могат да бъдат „увлечени“ от приложението, но също така казва, че „вероятно е научила повече в TikTok, отколкото в училище“.

Нейните коментари подкрепят резултатите от онлайн анкета, проведена от Ipsos от името на Radio 1 и BBC Newsbeat. Те попитаха представителна извадка от 2719 британски млади хора на възраст 16-24 години относно използването на социалните медии.

В рамките на по-широката извадка 83% казват, че използват поне една социална медийна платформа всеки ден. От тези ежедневни потребители повечето съобщават, че използват видео базирани платформи, като 39% казват, че са били в TikTok повече от три часа на ден.

Междувременно 36% от ежедневните потребители казват, че са използвали YouTube за същия период от време.

Сред тази ежедневна група проучването също установи:

Instagram е най-популярното приложение за социални медии, като YouTube и TikTok си разделят второто място

Най-важните причини, които младите хора посочиха да използват TikTok и YouTube, са „да се забавляват“ и „да избегнат скуката“

Над една четвърт от потребителите на TikTok никога не са създавали съдържание за платформата

Грейс, която е видяла как следите й експлодират, откакто стартира канала си през март 2020 г. по време на пандемията, се шегува, че прекарва „23 от 24 часа“ на ден в приложението като творец.

Четете още

Избор на редактора